Gaudir de la gastronomia, els vins i les anxoves
L’Escala ha estat sempre un vila marinera, amb el mar com a primer protagonista de l’activitat econòmica i cultural. Ja des dels seus orígens, existia a L’Escala una important tradició artesanal de salaó d’anxoves, que ha perdurat fins els nostres dies. La reputada anxova de L’Escala és un producte manufacturat i artesanal elaborat només amb productes naturals, tal com dicta la tradició.
Si voleu visitar una fàbrica d’anxoves aquí en teniu el llistat:
http://www.visitlescala.com/CA/26/GASTRONOMIA/Fabriques-d-anxoves-html
Els restaurants de L’Escala proposen una variada oferta gastronòmica, des del clàssic ‘pa amb tomàquet i anxoves’ fins a rostits i arrossos típics de la millor gastronomia catalana. També trobareu establiments que ofereixen plats d’altres terres. On Menjar a L’Escala
Els actes que es celebren anualment a L’Escala per apropar i donar a conèixer la nostra cuina i vins són:
- La Fira Arrels del Vi es celebra cada any durant el cap de setmana de la segona pasqua a sant Martí d’Empúries. Ofereix l’oportunitat de tastar i comprar els millors vins D.O. Empordà.
- Durant les Jornades Gastronòmiques del suquet de peix, a primers de maig, els restaurants de L’Escala donen a conèixer el típic suquet de peix mariner.
- Festa de l’anxova: primer diumenge d’octubre. Degustació popular d’anxoves a La Plaja i cantada d’havaneres entre altres activitats.