Vista Alegre

Passejar

  • El camí d’Empúries transcorre en vàries parts sota pins i ofereix vistes ‘de postal’ sobre el Golf de Roses i les Ruines d’Empúries. Val la pena arribar fins al petit nucli medieval de St. Martí d’Empúries (a 2km de L’Escala) on comença la immensa Platja de les Dunes. I, si la calor apreta, qualsevol de les platges d’Empúries són fantàstiques per aturar-se a prendre un bany.
  • El parc de Les Planasses-Salpatx forma part del Parc Natural del Montgrí. Són 41 hectàrees de costa, contigües al port de L’Escala, que el municipi va poder recuperar el 2013 quan ja feia més de vint anys que la base militar espanyola que l’ocupava des dels anys 40 havia quedat en desús.
  • És un espai natural intacte amb ambients de duna, penya-segat i pineda. S’hi poden trobar espècies de gran valor, com el coixí de monja –de la qual només n’existeixen dues poblacions a Catalunya- o el lliri de mar.
  • Les rutes de senderisme al voltant de L’Escala tenen per objectiu apropar-nos al medi natural i donar a conèixer el patrimoni i el paisatge.
  • Els Aiguamolls de l’Empordà a la desembocadura dels rius Muga i Fluvià són un paratge privilegiat per observar el paisatge, la flora i la fauna, especialment ocells aquàtics.

Més informació de rutes de senderisme a Visit L’Escala